Black Friday 2019 Romániában

Black Friday 2019 Romániában

Ami a Black Fridayt, az év legnagyobb e-kereskedelmi eseményét illeti, Romániának megvannak a maga sajátosságai: főként az, hogy előbb zajlik, mint a legtöbb piacon. Ez pedig azt jelenti, hogy Romániában idén a Black Friday november 15-én lesz.

Az elmúlt években Romániában bevett gyakorlattá vált, hogy egy héttel előbb rendezik meg a Black Friday-t az egész világon hivatalos időponthoz képest (utolsó péntek a hónapban). Ebben az évben pedig ráadásul Romániában az elnökválasztás két köre közötti hétvégére esik ez a dátum.

Az időpontot minden évben az eMAG határozza meg, a legnagyobb webáruház Romániában, aki egyébként 2011-ben behozta a piacra a nemzetközi Black Friday koncepcióját.

Mivel az online vásárlás egyre növekszik Romániában, 2018-ban a Black Friday időszakában az online vásárlás összértéke 30%-kal nőtt az előző évhez képest. Valójában 2014 óta az online környezet átvette a vezetést az értékesítési adatok terén, a 2020-as Black Friday során pedig valószínűleg folytatódik ez a tendencia annak köszönhetően, hogy egyre több webáruház versenyez majd egymással a legjobb ajánlatokért.

A statisztikák szerint évente a legtöbb eladást a háztartás kategóriában jegyzik, amelyet a kis háztartási készülékek, személyi higiénia, divat, tévé, telefonok, gumiabroncsok és játékok követnek.

Cosmina Tcaciuc

Affiliate Manager for Romania

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?