Hogyan integráljon affiliate linket cikkbe

Hogyan integráljon affiliate linket cikkbe

Az affiliate program lehetőséget nyújt arra, hogy hatékonyan és agresszió mentesen kihasználhassa a cikkek üzleti potenciálját.  Linkeket különféle módon hozzáadhatunk:
  • Közvetlenül a szövegbe – legalapvetőbb elem a klasszikus hiperszöveges link. Elhelyezheti különálló affiliate cikkben vagy csak hozzáadja releváns kulcsszavakhoz. Ha a látogató olvasni fogja a cikket, érdekelheti a téma és átkattinthat közvetlenül a szövegből. Például, ha egészséges életmódról ír, elég módosítani ezt a mondatot “Megoldható a fogyás táplálkozási tanácsadó segítségével is” a következőre: “Megoldható a fogyás táplálkozási tanácsadó segítségével is. Ajánljuk a NaturHouse szakértőit.” És a NaturHouse-ról utaljon a kampányra.
  • Jelölje ki a szövegben – jelölje ki a szavat vastag aláhúzott dőlt betűkkel vagy próbálja színessel. Több kattintást fog így elérni.
  • Szövegben képpel – egy kép sok figyelmet von magára. Adjon hozzá affiliate linket. Használja közvetlenül a terméket és kattintás után a látogató azonnal megvásárolhatja. Kiegészítőként szolgálhat képleírás a linkkel. Az emberek olvasás közben “szkennelik” a szöveget és nézik a képeket. Használja ki!
  • Egyéni információs box – ha nagyon tematikus és tartalmi cikket ír, egy információs promo-box nagyon hatékony lehet. A boxba képet helyez, szöveget és linket. Elnevezheti a boxot “Javasoljuk”-nak, amivel átruházza a saját jogkörét a propagált kampányra és növeli a konverziós arányt.
  • Call to action elem – a cikkben vagy a cikk végén felhívhatjuk a figyelmet bizonyos akcióra: “Fogyni akarok”, “Kölcsönt akarok”, “Többet a chlorelláról”, stb. Kattintás után a látogató közvetlenül a hirdető oldalára jut.

A szöveges linkek hatékonysága magas, nem korlátozza és nem zárja ki a bannerek vagy PPC felületek elhelyezését. Alkalmas kiegészítőként és új csatornaként szolgál a jutalékok megszerzéséhez.
 
Štefan Polgári

V online marketingu sa pohybuje už viac ako 10 rokov. Spoluzaložil affiliate sieť DOGNET a affiliate marketingu sa venuje na profesionálnej úrovni. Spoločne s kolegami sa snažia tento odbor na Slovensku pozdvihnúť a zapojiť čo najviac publisherov.

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?