Affiliate marketing átlagos felhasználónak

Affiliate marketing átlagos felhasználónak

Az affiliate marketing egy online hirdetőcsatorna, mely akciók (teljesítmények) közvetítésére szolgál, főként hirdetők oldalain. Általában médiafelületek tulajdonosai foglalkoznak ezzel, de nem feltétlenül. Az affiliate kampányok átlagos felhasználók számára is hozzáférhetők. A cikkben azt fogjuk elemezni, hogyan is kell elkezdeni. Alapvető fogalmak Ezeknél a kampányoknál különböző ú jfogalmakkal fog találkozni, melyeket jobb elsajátítani még az elején. Ebben a cikkben is találkozni fog velük.
 • Hirdető – olyan cég, aki növelni akarja az eladásokat.
 • Kampány – a hirdetőnek affiliate kampányt készítünk, amely technikai szempontból fedezi a céljait és a folyamatok működését.
 • Partner – olyan ember, aki affiliate kampányokat használ és bevételre tesz szert általuk.
 • Affiliate link – egyedi URL cím, amelyet a partner a kampányban kap. Ennek segítségével szerez látogatottságot a hirdető oldalára és jutalékra tesz szert az eladásból.
Hogyan működnek az affiliate kampányok Az affiliate kampányok alapját az akciók (teljesítmények) képezik – bizonyos cél, amit a hirdető el akar érni. Lehet az eladás, űrlap kitöltése vagy más tevékenység, amit elvár a látogatótól. Az affiliate program, azaz technikai megoldás, ezeknek a tevékenységeknek a rögzítése.
A partner bejelentkezik az affiliate programba és kiválaszt egy kampányt. A kampány alapja az affiliate link, amely a partner azonosítóit tartalmazza. Ha a linken keresztül valaki „átkattint és vásárol”, a partner jutalékot szerez.
Ha a linken keresztül valaki „átkattint és vásárol”, a partner jutalékot szerez.
A link tehát kulcsfontosságú elem a kampány működésénél. Módosításával vagy megszegésével a kampány teljesen elveszítheti a működőképességét.   Affiliate kampánnyal való együttműködés feltételei Ha már választott affiliate kampányt és van megfelelő linkje, el kell kezdeni dolgozni vele. Elsősorban viszont felhívjuk figyelmét arra, mit ne csináljon. A kampány szabályzatainak megszegése, félrevezetés és manipuláció a legtöbb esetben a szabályok súlyos sértését jelenti és a programból való kitiltással jár.
Félrevezetés és manipuláció a legtöbb esetben a szabályok súlyos sértését jelenti és a programból való kitiltással jár.
Amit biztos nem csinálhat a kampányokkal Az űrlapok és rendelések mesterséges kitöltése
  • Az legtöbb átfizetett akció manuálisan van jóváhagyva és ellenőrizve.
  • Amint megtudjuk, hogy a partner manipulál az eredményekkel, az összes jutalékot megvonjuk tőle, még a szabályszerűeket is és kitiltjuk a programból. Ezért még csak ne is próbálkozzon csalni vagy eredményeket szimulálni.
SPAM-et küldözgetni vagy más olyan aktivitást praktizálni, amit SPAM jellegűnek lehet tekinteni
   • Az interneten különböző mail adatbázisokat lehet vásárolni, amelyeket elméletileg fel lehet használni reklámcélokra. Ez viszont szigorúan tilos és büntetendő a törvénykönyv szerint is.
   • Nem lehetséges ilyen mail adatbázisokat használni.
Zaklatás a fórumokban és kommentekben
  • Affiliate kampányokat ugyan néhány fórumban használhat, de nem zaklathatja a többi résztvevőt.
  • Ha a link témához kötődik, nem feltétlenül fogják reklámnak tekinteni.
  • Ez azonban attól függ, hogy az adott fórum, oldal vagy diszkusszió támogat-e ilyen jellegű tevékenységet.
Hogyan használja megfelelő módon az affiliate kampányokat Saját oldal vagy blog létrehozása
   • A kampányok közvetlenül weboldalak általi propagációra vannak kialakítva.
   • Ha érdekli a dolog vagy van ideje és kedve, akkor tanácsos saját oldalt felépíteni, ahol az affiliate linkeket és bannereket majd elhelyezi.
   • Ingyen is lehetséges odlalt létrheozni, pl. a webnode-on keresztül.
Megosztás szociális hálózatokon
   • Ha van saját Facebook, Google+ vagy Twitter profilja, ajánljon fel valamilyen szolgáltatást vagy üzletet – barátai vásárolhatnak, Ön pedig jutalékot szerez.
   • Kihasználhatja a kuponos motivációt is vagy bármi mást, amit a kampány oldalán talál.
Hozzászólások fórumokban
   • Ha talál az interneten diszkussziót, ahova elhelyezhetne hozzászólást linkkel, tegyen úgy. Muszáj viszont vigyázni,hogy ne legyen SPAM és a médium ne támogasson ilyen tevékenységet.
   • Fontos egy minőségi cikket írni és ahhoz hozzáadni a linket.
Ismerősök és barátok megszólítása emailben
   • Ha a mailen belül van névjegylistája, próbáljon kitippelni pár ismerőst és információt küldeni nekik az új termékekről. Ajánljon nekik akciót, engedményt vagy előnyös vásárt.
Személyes referenciák
  • Az affiliate átlagos kommunikáció során is hasznáható.
  • Elég megemlíteni a hirdető weboldalát, egy jó terméket vagy engedményt, elküldeni a linket ismerősnek és, ha vásárol, Öné a jutalék.
Nagy a lehetőségek tárháza Egy átlagos felhasználó is kereshet az affiliate kampányokkal, méghozzá nagyon egyszerűen. Nagyon fontos, hogy ne süllyedjen le SPAM aktivitásokig és zaklatásokig. Ilyen tevékenység ugyanis ahhoz vezet, hogy kitiltjuk a programból.  
Štefan Polgári

Az online marketingben már több mint 10 éve mozog. Társalapítója a DOGNET affiliate hálózatnak és az affiliate marketinget professzionális szinten műveli. Kollégáival együtt próbálják ezt a területet Szlovákián felemelni és minél több partnert bevonni.

Pénzkereső affiliate weboldal
INGYENES E-KÖNYV

Pénzkereső affiliate weboldal

Már csak egy lépésre vagy az e-könyvtől, amelyből megtudhatod, hogyan keress pénzt online az affiliate marketing segítségével

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?