Affiliate webek típusai

Affiliate webek típusai

Cikket írni a világ TOP affil webeiről aegyáltalán nem könnyű feladat. A partnerek szigorúan őrzik a know-how-ot, amire szert tettek és kevés ember ír róla igazán nyíltan.

Blog webek, recenziók

Vegyük például a WPlift.com-ot: CMS WordPress-ről szóló blog, melynek hírlevelére én is örömmel feliratkoztam. A WPlift.com élő és szép példája egy konkrét területre összpontosító blognak. Utasítások, hostingok, plugin referenciók (ingyenesek és fizetettek), WordPress témák referenciója, kedvezmények fizetetett modulok és témák vásárlására,….sőt még WordPress támogatás is. Ilyen ez a blog, ahova minden WordPress-es betéved. wplift   Amennyiben próbálkozik az affiliate marketing bevezetésével, kövesse ezt a szabályt: “Go one inch wide and one mile deep” Találjon egy konkrét célt, szűk embercsoportot, szűk specializációt és váljon az adott téren specialistává. Hasonlóan mint a WPlift.com blog a WordPress terén, Önnek is TOP specialistává kell válnia a saját kiválasztott területén belül.  

Még egy magazint csinálni az egészségről talán a legnagyobb hiba volt. Nem tudom, miért csináltam, ha már egy magazinom az egészségről van és ugyanúgy nem működik.

Szűk területre kellett volna specializálódnom és erősen tartani magam hozzá. Specialistává válni a területen és csak azután terjeszteni tovább azt.

Peter Chodelka

Néhány példa blogos oldalakról 1 konkrét specializálódással: MoneySavingExpert.com, TheWireCutter.com, DatingAdvice.com,…  

Kuponoldalak

A kedvezmények és akciók mindig hatásosak voltak és továbbra is működni fognak. Miért ne nyomhatnánk ezeket az akciókat egyenesen az emberek orra alá? promopro   Szándékosan nem írtam a feliratba konkrét webet. Ugyanis kuponos affil webet rengeteget talál az interneten: PromoPro.com, CouponFollow.com, RetailMeNot.com, MoneySavingMom.com,…Létezik sok magyar kuponos web is, elég kigooglezni 🙂 Ahol jelen van a konkurenció, ott nagy mértékben oldani kell a SEO-t és SEM-et. Ezért, ha ebben a szegmensben gondolkodik, készüljön fel egy kemény küzdelemre a Google Search pozíciókért. Sablon-okkal nincs gond, még egyenesen a WordPress-ben se.  

Vásároljon és szerezze vissza pénze egy részét

Tehát, CashBack webek. A CashBack portálok olyan partnerek, akik saját felhasználóikon keresztül generálják az eladást, akiket utána megjutalmaznak a saját províziójuk egy részével.   A legnagyobb CashBack portálok közé tartozik UK-ban a TopCashBack.co.uk. Nagy hátrány viszont a hatalmas leterhelés az oldal működése szempontjából, összeköttetés az affil rendszerekkel, saját felhasználók kifizetése és azok támogatása. Megéri elolvasni:
Katka Novotná
Katka Novotná

Több mint két éven át dolgoztam e-commerce marketer pozíción és így különböző eshopok forgalmát növelhettem. Néhányan közülük az Év Shop-ja kitüntetést is elérték (Heureka.sk értékelése). PPC Adwords és Facebook terén is rendelkezek tapasztalatokkal. Az Analytics nagyon közel áll hozzám. A Wiktor Leo Burnett reklámügynökségnél web projektek és aplikációk UX/UI-jével foglalkoztam, mindezt nagy ügyfelek számára. Szabadidőmben többnyire WordPressen alapuló weboldalakat készítek.

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?