Az affiliate hálózat 5 előnye különálló programokkal szemben

Az affiliate hálózat 5 előnye különálló programokkal szemben

Számunkra (és valószínűleg az összes többi affiliate hálózat szolgáltatónak is) a partnerek a legfontosabbak. Nélkülük a hálózat, azaz a Dognet, nem létezne. Miért jó viszont a partnernek is dolgoznia a hálózat kampányaival? Természetesen, a különálló affiliate programnak meg vannak az előnyei és bizonyos helyzetekben jobb is. De az esetek többségében a hálózatoknak kedvez a mérleg mutatója. Hogy miért?
  1. VÉDELEM – a hálózat azért van itt, hogy védje mint a hirdetőket, úgy a partnereket is. Nálunk minden egyes hirdetővel szerződés van kötve.  Aláírva, lepecsételve. Semmiféle „mail-es megegyezés”, szkennelt aláírás vagy „küldöm a beszkennelt csatolmányt”. Probléma esetén a partnerek mellett állunk, mindent megteszünk azért, hogy megkapják a pénzüket, akkoris, ha a sajátunkból kellen adnunk. Így nem történhet meg, hogy a program nem lesz kifizetődő, ahogy az gyakran megesik különálló programok esetén.
  2. KÉNYELEM – minden egy rendszerben található, egy adminisztráción belül és csak egy számlát állít ki. Nem kell 300 adminisztrációt követnie és várnia a kifizetendő minimumot. A hálózatban a jutalékok sokkal egyszerűbben agregálódnak. Egy működés, egy áttekintés. Nem kell mindent újravizsgálni. AZ affiliate managernek is van áttekintése, aki egyúttal mindenben segít Önnek.
  3. NAGYOBB JUTALÉK – igen, jól látja. Az az általános meggyőződés uralkodik, hogy egy hálózatban „kisebb jutalékot kell adni, mert egy részét a hálózat megtartja magának”. Ez természetesen nem igaz. Egy különálló programban a hirdető saját maga szabja meg a jutalékot és gyakran megesik, hogy határesetekkel próbálkozik. Szóval ad 5%-ot, ha adhatna akár 30%-ot is. Hálózaton belül nagyon nyomjuk a jutalékokat, hogy minél többet tudjunk adni a partnereknek. Főleg nálunk, a Dognetben, ahol a hirdetők nem fizetnek semmiféle díjat, pl. kezelési díjat, stb. Ha nem keres a partner, nem keresünk mi sem. Ezért a jutalékokat a legmagasabb mércével próbáljuk megszabni. Nem egyszer, nem is kétszer kínáltak nekünk pl. 5%-ot, melyet végül 3 szorosára tudtuk felvinni. A hálózatoknak szintén könnyebb megegyezni abban az esetben, ha a partnerek forgalmat csinálnak. Egységben az erő.
  4. KOMMUNIKÁCIÓ – egy különálló program általában abból indul ki, hogy a hirdetőnek van ambíciója önállósulni és megszabni magának a szabályokat. Végül viszont ott köt ki, hogy nincs ideje a partnerekkel foglalkoznia meg az ismétlődő kérdéseikkel és a program hanyatlani kezd. Végül elbukik teljesen és nem csak a kommunikációval, hanem a fizetéssel is probléma adódik. Ez a hálózatban nem történhet meg. Mindig van itt valaki, aki ezt oldja és a jutalékot nem veszítheti el. Úgyszintén, ügyfélszolgálatot is végzünk, e-mailekre néha másodperceken belül válaszolunk. A partnerek számára elérhetőnek kell lennünk, ezért Facebook oldalunk is van, chat, mail, telefon. Nemcsak válaszolunk, hanem aktívan írunk is, valakinek szüksége van- e bármire.
  5. SZABÁLYOK – a hálózatban standard szabályok uralkodnak. Nem engedjük a hirdetőknek, hogy mindent egyedül diktáljanak. A kampányt muszáj helyes irányba terelni és nem deszpotikusan vezetni. Ezért a hirdetőket „idomítjuk” és tereljük, hogy a hálózat mindenkinek elérhető legyen.
A hálózatot, mint pl. a miénket, ne úgy képzeljék el, mint egy NONAME korporációt, aki ki akarja használni a partnereket. Inkább olyanok vagyunk mint egy barát, aki Ön helyett intézi az üzletet és a kampányt. Önök nem adnak nekünk semmi mást, csak a jutalék egy részét. És ez biztos megéri cserébe a védelemért, biztonságérzetért és kényelemért.
Ennyit a témához. Természetesen, a különálló programnak megvannak az előnyei, de a hirdetők és partnerek többségének a hálózat jobb megoldás.
Štefan Polgári

Az online marketingben már több mint 10 éve mozog. Társalapítója a DOGNET affiliate hálózatnak és az affiliate marketinget professzionális szinten műveli. Kollégáival együtt próbálják ezt a területet Szlovákián felemelni és minél több partnert bevonni.

Pénzkereső affiliate weboldal
INGYENES E-KÖNYV

Pénzkereső affiliate weboldal

Már csak egy lépésre vagy az e-könyvtől, amelyből megtudhatod, hogyan keress pénzt online az affiliate marketing segítségével

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?