Hogyan lehet pontosabban nyomon követni a kattintásokat és eladásokat?

Hogyan lehet pontosabban nyomon követni a kattintásokat és eladásokat?

Hogyan követhetjük pontosabban a felületek teljesítményét a Dognet hálózatban? Nagyon egyszerűen, csak egy paramétert kell hozzáadnunk. A sikeres partner alapja az analitika. 

Klasszikus megoldás csatornákon keresztül

Az egyszerű követés érdekében elég beilleszteni az affiliate kódja mögé a „&chan=” taget, akár bannerből vagy klasszikus linkből. Ezt követően a „&chan=” tag-hez bármilyen azonosítódat hozzáadhatod.

Például: „&chan=banner_web1_160x600”. Ezután látni fogod, hogy melyik jutalék és kattintás érkezett az adott, „banner_web1_160x600” azonosítóval ellátott felületről, és pontosan fogod látni, hogy melyik jutalék melyik csatornáról származik.

A csatorna telepítése előtt azonban szükséges hozzáadni a „Promotion” > „Ad Channels” szekcióba minden egyes csatornát, amelyet használni szeretnél. A „csatorna” mezőben tetszőlegesen megadhatsz bármilyen elnevezést, a kódnak (Code) mindenképp egyeznie kell azzal, amit az affiliate linkben használsz.

A kódot rendszerszinten is be lehet helyezni a következő menüpont alatt: „Promotion” > „Banners & Links”. Itt kiválasztasz egy kampányt, előre definiált csatornát, és a bannerkód vagy link már a generálásnál automatikusan tartalmazni fogja a kiválasztott csatorna azonosítóját (ID-jét).

Példa egy így kapott URL-re: http://www.targetsite.com/?a_aid=testaff&a_bid=11110001&chan=testchnl

Haladó szintű követés subID-n keresztül

A pontosabb és fejlettebb szintű követés érdekében két „data” paramétert is be lehet állítani, ahol tetszőleges követési ID-ket telepíthetsz. Az affiliate link mögé elég elhelyezni a következőt: „&data1=somedata&data2=even_more_data”.

Ez esetben nem szükséges előre definiálni a „data” tételeket.

Példa így létrehozott URL-re: ref=”http://www.targetsite.com/?a_aid=testaff&a_bid=11110001&data1=somedata&data2=even_more_data

Štefan Polgári

V online marketingu sa pohybuje už viac ako 10 rokov. Spoluzaložil affiliate sieť DOGNET a affiliate marketingu sa venuje na profesionálnej úrovni. Spoločne s kolegami sa snažia tento odbor na Slovensku pozdvihnúť a zapojiť čo najviac publisherov.

Pénzkereső affiliate weboldal
INGYENES E-KÖNYV

Pénzkereső affiliate weboldal

Már csak egy lépésre vagy az e-könyvtől, amelyből megtudhatod, hogyan keress pénzt online az affiliate marketing segítségével

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?