Hogyan vágjon bele az affiliate marketingbe

Hogyan vágjon bele az affiliate marketingbe

Hogyan váljon sikeres partnerré? Hogy mi is az affiliate marketing valójában, azt nem muszáj különösebben magyaráznunk. A blogon egy elég tartalmas cikk található róla az affiliate marketing és hálózat részben. Megtudhat ott mindent az alapokról és arról, hogyan is működik az online reklám. A gyors navigáció érdekében ajánljuk
Kerülje ki az “internetes keresetet” Az internet rengeteg lehetőséget nyújt, hogyan keressen be rajta. A banner kattintásoktól, emailek fogadásán keresztül a játékokig minden lehetőség felkínálkozik. Ha így áll hozzá, sok nem túl hatékony, majdhogynem intergalaktikus kereseti módszerrel fog találkozni. Valódi munkát is találhat, amelyért legalább kissé adekvát jutalmat is kaphat majd. Írhat cikkeket, játékok nagykövetévé válhat, stb. Elég sok a lehetőség, de akik komolyan gondolják az érdeklődést a passzív jövedelem iránt, azoknak pont az affiliate marketinget tanácsos elkezdeni.   Mi is ez az affiliate marketing tulajdonképpen? Képzeljen el két embert – Zsuzsi, akinek egy cipőüzlete van és Peti, a haverja. Zsuzsi szeretné, hogy üzletét többen látogassák, ezért megkéri Petit, hogy próbálja megszólítani barátait és ismerőseit. Peti szórólapokat kap Zsuzsitól és elkezdi osztogatni ismerőseinek. Ha valaki Zsuzsi üzletébe megy Peti szórólapjával és vásárol, Peti jutalékot szerez az eladásból. A jutalékot még rögtön a legelején egyeztetik. Jutalékos értékesítésnek is nevezhetjük ezt. Ha ilyen értékesítés online formában történik, affiliate marketingnek nevezzük. Zsuzsi a hirdető, Peti a partner, a szórólap pedig a cookies (sütik).   Technikai szempont Az affiliate marketing egyedi linkek alapján működik. Minden partnernek megvan a saját linkje/címe, amely alapján azonosítjuk. Ha valaki átkattint és vásárol, a partner jutalékot kap érte. A címeket regisztráció után szerezheti meg. Minden kampány saját bannerrel és affiliate linkkel rendelkezik. Válasszon kampányt és az Ön egyedi linkjét helyezze a weboldalára, szociális hálózatra, hírlevélbe, stb.   Kezdjük el lépésről lépésre Elsősorban át kell gondolni, hogy fogja propagálni a kampányt/hirdetőt: weboldalt hoz-e létre, Facebook oldalt, fan page-t, névjegyadatbázist, amelyre a hírlevelet fogja küldeni, stb. Az adminisztrációban linkeket és bannereket talál, melyeket felhasználhat a propagációnal. A felhasználásuk csak Önön múlik. Hol lehet felhasználni az affiliatet?
  • blogokon (személyes, recenziós…)
  • online magazinokban
  • szociális hálózatokon (Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest, Instagram,…)
  • direct mailing segítségével
  • majdnem minden weboldalon
Írhat például recenziókat. Elég, ha elhelyezi a linket az adminisztrációból az oldalra és jutalékot szerez azokból a vásárlásokból, melyeket Ön közvetített. További ötletek az Affiliate marketing átlagos felhasználóknak című cikkben találhatók.   Két módja a weboldal készítésnek Tehát akkor, hogyan hozzunk létre weboldalt? Az első lehetőség, teljesen új webet készíteni. Szóval, hostingot, domaint venni és elkezdeni. Ha nincs elég anyagi háttere hozzá, próbálkozzon free hosting-gal. A domainre telepít egy adminisztrációs rendszert, például a WordPress-t és fokozatosan létrehozza a honlapot. Természetesen, teljesen önállóan is létrehozhatja a honlapot HTML és CSS-en keresztül, de ezt csak haladó felhasználóknak ajánljuk. Egyszerűbb megoldás olyan szolgáltatáson keresztül létrehozni a webet, ami konkrétan erre specializálódik. Személyszerint a Webnode-ot tanácsolom. Egyszerű az ellenőrzése és ingyenes megoldást is nyújt. Később a partner fizetős verzióra is átállhat. Fizetős domaint, szebb sablonokat kínál, stb. Teljes egészében nagyon egyszerű a szolgáltatás használata és még egy teljes kezdő is megérti, mi fán terem.
Štefan Polgári

Az online marketingben már több mint 10 éve mozog. Társalapítója a DOGNET affiliate hálózatnak és az affiliate marketinget professzionális szinten műveli. Kollégáival együtt próbálják ezt a területet Szlovákián felemelni és minél több partnert bevonni.

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?