Hogyan válasszon domént minisites-ra

Hogyan válasszon domént minisites-ra

Hálózatunkban a partnereket egyfolytában alternatív pozíciókba és nem standard megoldásokba nyomjuk az affiliate kampányoknál. Nem csak arról szól, hogy van egy projektje, bannert helyez el és várakozik. Ma elmondunk pár dolgot az organikus trafficről és arról, hogyan szerezzen Google-ről gyorsabban trafficet.

A Googlenek szeretnie kell Önt

Ha szeretné, hogy projektje az első pozíciókban jelenjen meg a keresésnél, igazán jónak kell lennie. Ha már hallot a SEO-ról, tudja, hogy nem be és kikapcsolásra szolgál. A web optimalizálás eredményére várni kell, néha akár éveken át. A Google-nek megvan a saját algoritmusa, amely kiértékeli, mi a jó és mi a rossz.  Mit fog a keresésnél feljebb helyezni és mit lejjebb (azt, amiből semmi haszna a kereső felhasználónak). Fokozatosan a Google-nek az Ön oldalát autoritatívnak kell tekintenie. Az Off-page SEO-n és On-page SEO-n belül a linkbuilding-et, content marketing-et, webstruktúrát, stb. oldjuk. Nem utolsó sorban viszont magáról a doménről van szó, amelyet a Google-nek számításba kell vennie.

Új domén

Ha új domént regisztrál, akkor könnyű. Kiválaszt egy szép nevet és van egy érintetlen patyolattiszta doménje, melyre alapozhat. Fokozatosan a Google elkezdi szeretni és autoritást ér el bizonyos pozíciókkal. Ez viszont nagyon sokáig tart és nagyon sok szorgalmat igényel. Kicsit viszont fel lehet gyorsítani a dolgot.

Lejárt (exspirált) domének

Nem, nem írtuk le hibásan. A domének exspirálnak, nem expirálnak. Hogy ez mit jelent, valószínűleg mindnyájan tudjuk. Ha a domént a jelenlegi tulajdonos nem fizeti ki, lejár és újból regisztrálni lehet. Na és? Jussanak eszünkbe az előző sorok. Projektet építeni organikus trafficen új doménnel nagyon sokáig tart. Miért ne vehetnénk így exspirált domént, amelyet a Google már „szeret”?

A Google-nek szeretnie kell a projekt doménjét. Új doménnek exspirált doménnel szemben nehéz dolga lesz. Sokáig fog tartani autoritást szerezni.
Minden domén, amely felszabadul, már valamit átélt. Már léteznek Google-ben indexelt oldalai, rengeteg backlink-je lehet, múltbeli aktivitása szociális hálókon. Ez mind segít az optimalizációnál! Ilyen erős doménnel sokkal gyorsabban organikus trafficet szerezhet.
Štefan Polgári

Az online marketingben már több mint 10 éve mozog. Társalapítója a DOGNET affiliate hálózatnak és az affiliate marketinget professzionális szinten műveli. Kollégáival együtt próbálják ezt a területet Szlovákián felemelni és minél több partnert bevonni.

Pénzkereső affiliate weboldal
INGYENES E-KÖNYV

Pénzkereső affiliate weboldal

Már csak egy lépésre vagy az e-könyvtől, amelyből megtudhatod, hogyan keress pénzt online az affiliate marketing segítségével

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?