URL feldolgozása rövidítők és átirányítások által

URL feldolgozása rövidítők és átirányítások által

Ha saját elemet akar kihasználni a kampány propagációjára, esetleg “meghajtani” az URL-t rövidítőn vagy tracking rendszeren keresztül, figyeljen oda, milyen URL-re utal. Oldottunk pár esetet partnerek nem működőképes tracking-jével kapcsolatban. A panaszok főleg azért jöttek, mert a kattintások nem lettek rögzítve, így az eladások se. Minden problémának közös alapja volt – rossz URL. A partner egy banner HTML kódot generált és csak egy részét vette át, az URL-t. Azt elhelyezte a weben rövidítőn keresztül vagy más eszköz által, amely a kattintásokat számlálja. Ez viszont nagy hiba! A HTML kód “amp;”-ot tartalmaz, ami működésképtelenné teszi a címet, ha másképp van használva mint a HTML kódban. Az “amp;” képviseli a “&” jelet bizonyos HTML kódtípusok esetében. A generált kód 100% pontossággal működik, ha elhelyezi a HTML kódban módosítások nélkül. Az a generált URL, amely “amp;”-ot tartalmaz, csak akkor működik, ha a HTML kódban van elhelyezve. Önállóan NEM MŰKÖDIK!
Ezért, ha rövidítőt akar használni vagy bármi mást a standard “copy/paste” stílusú kódon kívül, használja a “Klasszikus szöveges link”-et. 
Ugyanúgy érvényes, hogy bevezetésnél párszor rákattint a linkre és, ha megjelenik a kattintások listáján (Adminisztráció – Áttekintések – Kattintások listája), akkor minden rendben van. Maga a kattintás és a kattintás megjelenítése között az adminisztrációban kb. 20-30 perc késés van. Esetleg jelentkezzen nekünk és ellenőrizzük a működését.
Štefan Polgári
Štefan Polgári

V online marketingu sa pohybuje už viac ako 10 rokov. Spoluzaložil affiliate sieť DOGNET a affiliate marketingu sa venuje na profesionálnej úrovni. Spoločne s kolegami sa snažia tento odbor na Slovensku pozdvihnúť a zapojiť čo najviac publisherov.

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?