Hogyan szerkesszünk tartalmi affiliate oldalakat?

Hogyan szerkesszünk tartalmi affiliate oldalakat?

Az alábbi cikk az eredetileg román nyelven készült interjú magyar fordítása Mihai Croitoru román publisherrel.

Az affiliate még mindig rejt Romániában kihasználatlan lehetőségeket. Hogy jobban megértsük, miként működik, melyek az erősségei és gyengeségei, valamint ennek keretében mit jelent létrehozni minőségi tartalmat, megszólítottuk Mihai Coitorut. Alább olvashatjátok a vele készült interjúnkat.

Több mint 15 éve mozogsz az affiliate piacon. Hogy nézett ki régen?
Az affiliate piacra, ugyanúgy, ahogy az IT és ecommerce szférára, jellemző az állandó és gyors változás. Mindig rugalmasnak és innovatívnak kell lenni, hogy publisherként növekedést, magasabb bevételt vagy hozzáadott értéket érjünk el.

Miért döntöttél úgy, hogy ezen a területen maradsz, és nem indultál el más irányba?
Amióta felfedeztem az affiliate-et, élvezem az általa kapott szabadságot és rugalmasságot. Gyakorlatilag bárhonnan és bármikor dolgozhatok, mindössze internethozzáférésre van szükségem. Például a kérdéseitekre a Fülöp-szigetekről küldtem a válaszokat, kellemes 28°C fokból. Ez volt számomra mindig a legnagyobb motiváció, az irodában töltött fix munkaidő nem felel meg nekem.

Melyek az erősségei és gyengeségei az affiliate-nek Romániában?
A gyengeségek között a piac fejletlenségét említeném, illetve azt, hogy kicsi. Plusz azt, hogy némelyik hirdető nem bízik az affiliate-ben, mint előnyös marketingcsatornában, amelyből profitálhat. Azok, akik komolyan gondolják az üzletet, megértették, hogy a publishereket partnerként kell kezelniük, ez a fajta együttműködés lesz eredményes később is.

Az affiliate erőssége szerintem, hogy úgy hozhatok létre tartalmat, hogy ismerem a helyi ügyfelek elvárásait, tudatában vagyok az affiliate hálózatokkal együtt növekvő konkurenciának és az állandó növekedés előnyeinek, mivel a piac még nem telített, és nem is fejlett.

Az affiliate tartalom időt, kreativitást igényel, valamint fontos a termékek megfelelő kiválasztása is. Hogy győzöd mindezt?
Oldalam látogatóit mindig azzal igyekszem megszólítani, hogy releváns információkat szolgáltatok nekik, amelyek segítségével a lehető legegyszerűbbé teszem nekik a választást.

Az ajánlott termékek esetében igyekszem mindig minőségi és jó ár-érték arányú terméket ajánlani, miközben odafigyelek arra, hogy nem megfelelő minőségűt nem ajánlok, annak ellenére sem, hogy ezeknek gyakran vonzóbb az áruk.

Számodra mit jelent a minőségi tartalom?
Véleményem szerint a minőségi tartalomnak vizuálisan áttekinthetőnek, informatívnak és jól tagoltnak kell lennie. Én mindig az olvasóimnak írok, nem a keresőknek. Hiszem, hogy ha becsületesek vagyunk, releváns információkat kínálunk, a közönségünk értékelni fogja azt, és ezáltal segítünk nekik abban, hogy kellően informáltak legyenek a vásárláskor.

Hogy látod az affiliate marketing helyzetét Romániában?
Az affiliate marketing Romániában az utóbbi években sokat fejlődött. De még mindig nem érte el a fejlett és professzionális piac szintjét. Dolgozni kell a tisztességességen és a hirdetők, az affiliate hálózatok és a publisherek nagyobb mértékű elköteleződésén is.

Mi a tapasztalatod a Dognet affiliate hálózattal? (Mit gondoltál az elején, és hogy alakult végül?)
A kezdetektől fogva szkeptikus voltam, hisz mégiscsak egy új hálózatról volt szó, de kellemes meglepetést okoztak nekem a kiváló affiliate programok, valamint az egész csapat profi munkája és hozzáállása az összes féllel szemben. Csak így tovább!

Melyek az erősségei és gyengeségei a Dognet hálózattal való együttműködésnek?
Az előnyök közé tartozik a professzionális hozzáállás és a komoly munka. Hátrányként látom a viszonylag fragmentált és nehézkes adminisztrációs felületet, de alapvetően működik, és végeredményben ez számít leginkább.

Gondolod, hogy van jövője az affiliate-nek Romániában?
Természetesen. A román ecommerce növekszik, és az affiliate marketing kiváló csatorna azoknak, akik komolyan gondolják, és hosszútávon eredményesek szeretnének lenni.

Mit tanácsolsz azoknak, akik affiliate tartalommal szeretnének foglalkozni?
Ha tartalommal szeretnétek foglalkozni, csakis minőségi munkát végezzetek, és ne feledkezzetek meg arról, hogy az elkészítéséhez türelmesnek kell lenni. Az eredmények később érkeznek, mint más promo tevékenység esetében, de ez az időbefektetés megtérül. Sok sikert!

Cosmina Tcaciuc

Affiliate Manager for Romania

Pénzkereső affiliate weboldal
INGYENES E-KÖNYV

Pénzkereső affiliate weboldal

Már csak egy lépésre vagy az e-könyvtől, amelyből megtudhatod, hogyan keress pénzt online az affiliate marketing segítségével

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?