Influencer vagy? Kezdj bele affiliate projektedbe az Instagramon!

Influencer vagy? Kezdj bele affiliate projektedbe az Instagramon!

A járványhelyzet sok márkát kényszerített költségcsökkentésre, a marketingkiadások minimalizálására vagy leállítására, ez pedig a közösségi média influencereket is érint(het)i. Gondolkoztál már azon, hogy milyen lehetőségeid vannak influencerként bevételszerzésre, azon túl, hogy direkt módon együttműködsz márkákkal?

Ha van legalább néhány ezer/tízezer követőd Instagramon vagy Facebookon, magad mögött tudsz már pár együttműködést, az affiliate marketing jó lehetőséget jelent bevételed kiegészítésére. Ha pedig microinfluencerként nem tudod elérni még a nagyobb márkákat, de stabil követőbázissal rendelkezel, akik szívesen vásárolják meg azokat a termékeket, amelyeket ajánlasz nekik, az affiliate kiváló megoldás lehet számodra is.

Hogy működik az affiliate marketing?

Az affiliate marketing jutalékon alapul: ha konverziót (vásárlást) közvetítesz a kereskedőnek, jutalékot kapsz a nyereségéből. Az affiliate marketingben legtöbb esetben webáruházakkal dolgozhatsz együtt, azt pedig, hogy rajtad keresztül érkezett a konverzió, követőkódokkal figyelik. Magáról az affiliate marketingről készítettünk korábban két cikket is, amelyben összefoglaltuk az alap tudnivalókat. Itt éred el az egyiket, itt pedig a másikat.

Hogy tudsz legkönnyebben belefogni első affiliate együttműködésedbe?

Ha az ötletet szimpatikusnak találtad, biztos vagyok benne, hogy felmerült benned a kérdés, hogy mégis hogy tudsz majd a webáruházakkal kapcsolatba kerülni. Kezdő affiliate partnerként azt javasoljuk, hogy regisztrálj egy affiliate hálózatba. Nálunk, a Dognetnél a regisztráció ingyenes, nincs semmilyen megkötés vagy fix díj a belépéskor. A csatlakozással elérhetővé válnak számodra hirdetőink kampányai, neked csak a szegmenst és a szimpatikus kampányt kell kiválasztanod. A kampányok leírásánál megtalálod, hogy egy-egy vásárlás közvetítéséért hány százalék jutalmat kapsz, és milyen lehetőségeid vannak a népszerűsítésre. Innentől pedig csak a kreativitásodra van bízva, hogy milyen formában népszerűsíted az adott webáruházat/márkát. (Persze, csakis etikus módon.)

Hálózatunk kampányait egyébként regisztráció nélkül is meg tudod tekinteni, így csatlakozás előtt is át tudod böngészni, hogy van-e a kínálatban olyan, amely megmozgatja a fantáziádat.

Milyen szegmensek működnek jól az affiliate marketingben?

Jó hírünk van, mert csupa olyan dolog, ami egy influencer profiljába nagyon könnyen beilleszthető: divat és szépségápolás, otthon és lakberendezés, elektronika. Gyakran készítesz ajánlókat a követőidnek, szívesen mutatod meg nekik, hogy milyen termékek szerepelnek a kívánságlistádon (és miért)? Insta Story-ban (10 000 követő felett) linket is el tudsz helyezni, így a követőidet nagyon könnyen az adott webáruházba tudod terelni, ahol akár rögtön meg is vásárolhatják az általad ajánlott terméket. De ez csak egy megoldás a sokféle közül arra, hogy hogyan lehet Instagramon jól használni az affiliate linkeket. Népszerűsíthetsz akár kuponkódokat is, vagy terelheted a követőid a blogodra, ahol a blogposztodban helyezed el az affiliate linkjeidet. A népszerűsítésért cserébe pedig jutalékot kapsz a kereskedőtől.

Ugye, milyen jól hangzik?

 

Kérdésed van? Fordulj hozzám bizalommal!

Ha pedig belevágnál, itt tudsz regisztálni hálózatunkba. Várunk! 🙂

Juhász Szabó Csilla

Affiliate Manager for Hungary

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?