Októberi hírek és újdonságok, nem csak partnereknek

Októberi hírek és újdonságok, nem csak partnereknek

Bár az időjáráson nem igazán vehető észre, de megérkezett ősz, és egyre gyorsabban robogunk a szezon felé. Nézzük meg együtt, milyen eredményeket hozott a szeptember. 

Szokás szerint egy rövid videóban összegezzük az elmúlt hónap eredményeit. Bővebben a globális eredményeinkről itt olvashatsz. 

Új kampányok

Szeptemberben 3 magyar kampánnyal bővült a Dognet kínálata:

És számos új kampányt készítettünk elő, amelyek az ősz folyamán jelennek majd meg hálózatunkban.

Szeptemberi összegek

A nagy összegek így alakultak globálisan

 • Összesen 80 426 konverziót regisztráltunk
 • ‎ 292 110  € jutalékot fizettünk ki Partnereinknek (ez 113 475 095 HUF)
 • A rendelések értéke összesen 5 356 404   € volt (ez 2 080 786 192 HUF)

Ebből a magyar piacon:

 • Összesen 14 894 konverziót regisztráltunk
 • 35 838 jutalékot fizettünk ki Partnereinknek (ez 14 946 176 HUF)
 • A rendelések értéke összesen 581 424 volt (ez 251 981 722 HUF)

A konverziók teljes száma már tartalmazza az Árukereső.hu kampányból származó konverziókat is, amely esetben a konverzió nem egy klasszikus megvalósult rendelés, hanem az Árukereső.hu-ról történő átkattintás az árösszehasonlító portálon listázott webáruházakba. Emiatt augusztustól minden hónap összefoglalójában akár 1000 konverzióval többet is láthatunk, amelyek csak ebből a kampányból származnak.

Konverziók és jutalékok szegmensekre való eloszlása 2023 szeptemberében a magyar piacon

A konverziók és jutalékok eloszlását illetően szeptemberben az összes szegmensben hozott kisebb nagyobb változásokat. A legnagyobb visszaesés a Lakás és bútor valamint Elektronika szegmensek konverzióinak arányában figyelhettünk meg. A legnagyobb emelkedést pedig az Egyéb kategóriában. A jutalékok eloszlási arányában számottevő változás nem történt. Vessünk egy pillantást az egyes szegmensek eredményeire a megszokott szempontjaink szerint.

Így változtak az egyes szegmensek 2023 augusztusa és szeptembere között a magyar piacon 

A konverziók száma alapján

Az utolsó negyedév első hónapja nem minden szegmens számára kedvezett egyformán. A legnagyobb visszaesés az elektronika szegmensben volt megfigyelhető, és kisebb mértékben a Lakás és bútor kategória konverziószáma is csökkent. Szeptemberben viszont megnőtt az Egészség és táplálkozás kategória iránti érdeklődés, ami a megrendelések számának növekedését eredményezte. A grafikonon pedig elég feltűnő az Egyéb szegmens kiugró eredménye, ami, ahogy azt már többször említettük az Árukereső kampánynak köszönhető. Nem megelő tehát az alábbi ranglista sem.

Az Egyéb szegmens kampányai, amelyek a legtöbb megrendelést hozták szeptemberben:

 1. Arukereso.hu
 2. Pepita.hu
 3. 4home.hu
 4. alza.hu
 5. Zooplus.hu

Rendelések átlagos értéke szerint

A rendelések átlagos értékét tekintve szeptember egy átlagos hónapnak volt mondható. Nagyobb visszaesés csak a Lakás és bútor szegmensben volt megfigyelhető, illetve kicsit gyengébben teljesített a Divat és szépség, valamint Egyéb szegmens is. Úgy tűnik a ruhatár-frissítés még egy kicsit várat magára, hiszen még élvezhetjük az őszi napsugarak melegét. Az előző hónap az Elektronika szegmensek volt a legsikeresebb, ugyanis 5 euróval nőtt az átlagos kosárérték.

Jutalékok átlagos értéke szerint

A szeptemberi átlagos jutalékszintet bemutató grafikon nagyon hasonló a megrendelések átlagos értékét bemutatóhoz. Tehát ahol csökkent vagy növekedett a megrendelések értéke, ott a jutalékoké is. A legnagyobb emelkedés ebben az esetben is az Elektronika szegmensben történt.

Az Egyéb szegmens kampányai, amelyek a legtöbb forgalmat hozták partnereinknek augusztusban:

 1. Arukereso.hu
 2. Pepita.hu
 3. 4home.hu
 4. Butor1.hu
 5. Cosori.hu

Távolugrók a magyar piacon

A távolugrók azok a kampányok a Dognetnél, amelyek egyik hónapról a másikra a legtöbbet erősödtek. Csak azokat a kampányokat tüntetjük fel, amelyeknek már az előző hónapban is legalább 40 konverziójuk volt.

 1. Sinsay.com/hu             + 156%

 2. Born2be.hu                   + 138%

 3. Bravuroshop.com        + 87%

 4. Cricksydog.hu              + 75%

 5. Bluedigital.hu               + 64%

A szeptemberi távolugróink között nem a megszokott nevek szerepelnek. Az első helyen a népszerű divatguru Sinsay.com kampány foglal helyet 156% növekedést elérve. Szintén a divat szegmensből került ki a második helyezett a Born2be.hu 70% javulást produkálva. Partnereink egyik legnagyobb kedvence a Bravuroshop.com 60%-ot javult, ami a távolugrók listáján a 4.helyre volt elég. A kiskedvencek kedvenceit forgalmazó Cricskydog.hu pedig a maga 35% növekedésével szeptemberben a 4.lett. Hajrá, csak így tovább 😊

Legsikeresebb kampányaink bevétel szerint a magyar piacon

 1. Arukereso.hu
 2. Pepita.hu
 3. 4home.hu
 4. Cosori.hu
 5. Butor-1.hu
 6. Bravuroshop.com
 7. Klarstein.hu
 8. Xiaomishop.hu
 9. Alza.hu
 10. Wolt.com/en/hu (for content

Lássuk az idei ősz első toplistáját. Ugyan még csak az első teljes hónapja a hálózatban, máris a legsikeresebb kampányunk az Árukereső.hu. Ezzel letaszította trónjáról a Pepita.hu-t, aki ezúttal „csak” a második helyen végzett. A 4Home.hu ezúttal is a legjobb 5 közt szerepel, most egy helyet javítva a bronzérmesünk. 4.helyen a Cosori, aki az elmúlt hónaphoz képest két helyet is ugrott előre. Toplistánk állandó szereplője a Butor1.hu ezúttal az 5. Első alkalommal üdvözölhetjük a legjobb 10-ben a Bravuroshop.com webáruházaz, aki reméljük az idei szezonban tovább javítja eredményeit. 7.helyezett a visszatérő Klarstein.hu, akit pedig az egy helyet feljebb jövő Xiaomishop.hu követ. A sort a közismert és népszerű webpláza az Alza.hu, valamint a ranglistán gyakori szereplője Wolt.com zárják. Reméljük az októberi toplista is tartogat majd meglepetéseket, de a szeptemberi eredményekhez is minden hirdetőnknek szívből gratulálunk 😊

Ezek voltak partnereink legnagyobb bevételei 2023 szeptemberében

Típus Konverziók Jutalék EUR Jutalék HUF
Egyéb 2 356 21847 8607718
Egyéb 1 571 15149 5968706
Tartalom 1 789 13704 5399376
Egyéb 2 307 9889 3896266
Tartalom 5 021 8780 3459320
Tartalom 5 894 8472 3337968
Egyéb 1 539 8064 3177216
Egyéb 3 791 7921 3120874
Tartalom 2 307 7753 3054682
Egyéb 2 544 7620 3002280

Az egyik partnerünk kérésére a táblázatban nem tüntetünk fel egy cashback/voucher portált. Az „Egyéb” cashback, voucher és CSS partnereket jelöl.

Visszafogottan indul az utolsó negyedév, de reméljük októbertől hangsúlyosabb emelkedés várható. A folytatásban hoztunk néhány ötletet.

 

Fontos információk és kampánytippek

 

Változások az ÁSZF-ben

2023.11.01-től frissítjük a Dognet hálózat általános szerződési feltételeit. A frissítés elsősorban a kampányok kezelésére vonatkozó havidíj bevezetését érinti. A szolgáltatási díj csak a hirdetőkre vonatkozik, a partnerek számára is továbbra is ingyenes a rendszer használata.

A díjat 10 éves működés után vezetjük be régiónkban található affiliate hálózatok közül utolsóként. Ennek következtében a közeljövőben megnövekdhet a leállított kampányok száma. Ez egy átmeneti időszak, amely nem tarthat tovább az év végéig.

A kampányok leállításánál a megszokott módon járunk el, és minden partner időben megkap minden információt a leállás időpontjáról. Ha sok kampányt népszerűsítesz egyszerre, ráadásul több piacon is, és attól tartasz, hogy nem veszed észre az összes változást, ne habozz kapcsolatba lépni velünk a patho@dognet.com e-mail címen, és elküldjük neked a jövőben kikapcsolásra kerülő kampányok listáját.

 

Közeleg a Black Friday

Lassan, de biztosan közeleg kedvenc időszakunk, a Black Friday. Idén is készítünk nektek egy összefoglalót hirdetőink Black Friday eseményeiről, amelyet természetesen elérhetővé teszünk számotokra időben.

Ha már tudod, kivel szeretnél együttműködni ebben az időszakban a szokásos Black Friday akciók népszerűsítésén túl, keress meg minket a patho@dognet.com e-mail címen.

 

Egy csésze finom kávé az ősz elengedhetetlen kelléke

Az ősz beköszöntével hűvösebb időre és sötétebb reggelekre számítunk, és sokak számára ilyenkor egy jó kávé nélkülözhetetlen. 🙂 A hálózatunkban sok érdekes kampányunk van ebben a szegmensben. Például a következő kampányokban kiváló minőségű kávéfőzőket és finom kávét is találhatsz:

Affiliate marketing webáruházak számára
INGYENES E-KÖNYV

Affiliate marketing webáruházak számára

Már csak egy lépésre vagy az e-könyvtől, amelyben rengeteg hasznos információt találsz az affiliate kampányod helyes beállításáról és működéséről

Pénzkereső affiliate weboldal
INGYENES E-KÖNYV

Pénzkereső affiliate weboldal

Már csak egy lépésre vagy az e-könyvtől, amelyből megtudhatod, hogyan keress pénzt online az affiliate marketing segítségével

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?