Augusztusi hírek és újdonságok, nem csak partnereinknek

Augusztusi hírek és újdonságok, nem csak partnereinknek

Elérkeztünk a nyár utolsó hónapjába. Jaj, de gyorsan fut az idő! És bár a nyári hónapok általában a pihenésről szólnak, az e-commerce nem áll meg most sem. Nézzük meg, hogyan teljesített a július, hogyan alakultak a konverziók, mi történt a globális piacon, hogyan teljesített a magyar piac, mi újság a Dognetnél? Mint mindig, Tamás készített egy audio-vizuális beszámolót is!

 

Új kampányok

Júliusban 4 új kampánnyal bővült a Dognet:

Júliusi összegek

A nagy összegek így alakultak globálisan és a magyar piacon:

  • Összesen 72 773 konverziót regisztráltunk
  • 297 802 € jutalékot fizettünk ki Partnereinknek (ez 117 638 981 HUF)
  • A rendelések értéke összesen 5 722 737 € volt (ez 2 260 619 313 HUF)

Ebből a magyar piacon:

  • Összesen 7 281 konverziót regisztráltunk
  • 22 084 € jutalékot fizettünk ki Partnereinknek (ez 8 723 713 HUF)
  • A rendelések értéke összesen 405 233 € volt (ez 160 076 821 HUF)

Konverziók piaci eloszlása

Júliusban a konverziók 51 százaléka a szlovák piacon lett elkönyvelve, 34 százaléka a cseh piacról származott, a magyar piacon a konverziók 9 százalékát regisztráltuk, a románon piacról 4 százalék, a lengyelről pedig 2 százalék származott.

 

Konverziók és jutalékok eloszlása szegmensek szerint 2022 júliusában

 

Globális piac

Globálisan nézve a konverziók és a jutalékok eloszlása az egyes szegmensekre relatíven stabilan tartotta magát júliusban, júniushoz képest nem volt nagyon változás, az összes szegmensben csupán 1-2 százalék fel-le. Az egyetlen kivétel a Lakás és Bútor volt, ahol a jutalékok aránya 4 százalékkal nőtt júniushoz képest.

 

Magyar piac

A magyar piacon viszont észrevehetőbb volt a fluktuáció a konverziók és jutalékok eloszlásában. A Divat és Szépség, Lakás és Bútor és a Sport szegmens kicsit erősödött, a többi szegmensre pedig kicsit kevesebb jutott.  

 

Így változtak az egyes szegmensek 2022 júniusa és júliusa között

 

Globális piac

Az ilyen grafikonokat szívesen látja az ember! Globálisan mindegyik szegmensben több konverziót könyveltünk el júliusban, mint júniusban. 

 

Magyar piac

 

A magyar piacon júliusban több konverziót regisztráltunk a Lakás és Bútor, jelentősen több konverziót a Divat és Szépség és a Sport szegmensben, valamint hosszú idő után volt egy konverzió a Pénzügy szegmensben is. Az Egészség és Táplálkozás szegmensben sokkal kevesebbet vásároltak a vásárlók júniushoz képest, és az Elektronika és az Egyéb szegmensben is csökkent a konverziók száma.

 

Rendelések átlagos értéke szegmensek szerint június vs. július 2022

 

Globális piac

Globálisan a vásárlók nagyobb értékben rendeltek árut az Egészség és Táplálkozás, a Sport, a Pénzügy és az Egyéb szegmensekből. A Lakás és Bútor tartotta magát, a Divat és Szépség szegmensben kicsit kisebb volt a rendelt áru értéke, és az Elektronika szegmensből kb. 10 százalékkal kisebb értékben rendeltek, ami feltételezhetően azért van, mert a nyári hónapokban az emberek nagyobb tételben inkább vakációra fordítják anyagi javaikat, minthogy nagy elektronikai beruházásokat hajtsanak végre.

 

Magyar piac

A magyar piacon is észrevehető, hogy a vásárlók jóval kevesebb pénzt fordítottak elektronikai termékek vásárlására, a Divat és Szépség szegmensből is kisebb értékben rendeltek. Az Egészség és Táplálkozás szegmensben ugyan kevesebb konverziót regisztráltunk, viszont jelentősen nagyobb értékben rendeltek a vásárlók. A Lakás és Bútor, a Sport és az Egyéb szegmensekben is nagyobb értékű rendelések voltak júniushoz képest. A Pénzügyben pedig az egy konverzió 110 euró értékben történt.

 

Jutalékok átlagos értéke szegmensek szerint június vs. július 2022

 

Globális piac

A Partnereinknek kifizetett jutalékok értéke a rendelések átlagos értékével egyetemben változott.

 

Magyar piac

Ez a magyar piacon szintén látható. De itt egy jó alkalom adódik arra, hogy megjegyezzem, miért is éri meg a Pénzügy szegmensben található kampányok népszerűsítése. Ugyan nincs sok, de ha sikerül kihozni belőlük egy konverziót, akkor az sok pénzt hoz a konyhára.

 

Távolugrók magyar piac

A távolugrók azok a kampányok a Dognetnél, amelyek egyik hónapról a másikra, ebben az esetben júniusról júliusra, a legtöbbet erősödtek. Csak azokat a kampányokat tüntetjük fel, amelyeknek már az előző hónapban, tehát júniusban is legalább 45 konverziójuk volt.

Kampány

Százalék plusz

Yogabazaar.hu

197

Beststuff.hu

34

Kondela.hu

28

Butorpiac.hu

25

Ekszer-eshop.hu

19

Topgal.hu

17

Ugyismegveszel.hu

16

Biotechusa.hu

14

Lampak.hu

5

4home.hu

4

Júliusban a Yogabazaar.hu kampánya volt az egyértelmű MVP (most valuable player, legértékesebb játékos) a távolugrók között, 197 százalékos ugrással! Ezt a Beststuff.hu és a Kondela.hu kampánya követte. A Butorpiac.hu kampánya tartotta a negyedik helyet. A többi távolugró mind új volt júliusban.

 

 Legsikeresebb kampányaink bevétel szerint a magyar piacon

Helyezett

Kampány

1

Electronic-star.hu

2

Pepita.hu

3

Klarstein.hu

4

4home.hu

5

Kondela.hu

6

Biotechusa.hu

7

Lampak.hu

8

MerkuryMarket.hu

9

butor1.hu

10

Timestore.hu

Az Electronic-Star.hu, Pepita.hu és Klarstein.hu megint a legsikeresebb kampányok közé tartoztak, ezeket a 4home.hu követte. Az ötödik bis tizedik helyezetten pedig volt egy kis felkeveredés.

 

Ezek voltak partnereink legnagyobb bevételei 2022 júliusában

Típus

Konverziók

Jutalék EUR

Jutalék HUF

Tartalom

3974

23978

9471440

Egyéb

2632

18993

7502282

Egyéb

1837

14739

5821976

Tartalom

3196

13855

5472820

Tartalom

5352

11914

4705963

Egyéb

4170

10899

4304959

Tartalom

1154

9254

3655377

Tartalom

1605

8488

3352922

Egyéb

2594

6771

2674348

Egyéb

2357

6684

2640188

Az egyik partnerünk kérésére a táblázatban nem tüntetünk fel egy cashback/voucher portált. Az „Egyéb” cashback, voucher és CSS partnereket jelöl.

 

Összefoglalás

A július eléggé stabilan teljesített. Globálisan minden szegmensben több konverziót regisztráltunk, ez remélhetőleg továbbra is így marad és a fellendülés egyre nagyobb lesz. A magyar piac teljesítménye is dicséretre méltó. Sokkal több kommentárt ebben a hőnapban nem lehet hozzáfűzni a fejleményekhez, csak remélni lehet, hogy a vásárlók vásárlási ereje megint megerősödik és hogy az e-commerce-t negatívan befolyásoló tényezők lassan csillapodni fognak. De az instabil globális helyzetben ez persze mindig változhat, úgy tűnik olyan időszakot élünk, amely egyre gyakrabban hozhat kellemetlen meglepetéseket. Továbbra is figyelni kell a történéseket. Ezért is dolgozunk a Dognetnél szüntelenül azon, hogy a rendszert tovább fejlesszük és adaptálódjunk az adott szituációkhoz, és ezért igyekszünk minél több konferenciára is eljutni. Idén 5 konferencián vettünk részt. Hogy melyikeken? Azt Andrea kolléganőnk beszámolójából tudhatjátok meg! Elolvasni ér.

 

Tippek augusztusra – Vissza az iskolába

Hát igen, amint közeleg a nyár vége, úgy nem csak a gyerkőcöknek kell lelkileg kibékülniük a vakáció végével, de a szülőknek is. És nekik ráadásul be kell szerezniük gyermekeiknek az összes kelléket, ami a sikeres tanuláshoz kell. Ezért ajánljuk Nektek augusztusra olyan kampányok népszerűsítését, ahol iskolai kiegészítőket lehet kapni. Iskolatáskák, tolltartók, füzetek, kreativitást és tudást fejlesztő játékok és eszközök, estékek, gyurmák, ecsetek. A végtelenségig sorolhatnám. Részletesebb infókat a Tippek augusztusra blogbejegyzésünkben találtok!

 

Sok sikert a népszerűsítésben, kedves Partnerek! Ha bármilyen kérdésetek vagy megjegyzésetek van, akkor pedig írjatok hívjatok. 

 

Kristof Braunsteiner

Affiliate Manager for Hungary and DACH

Pénzkereső affiliate weboldal
INGYENES E-KÖNYV

Pénzkereső affiliate weboldal

Már csak egy lépésre vagy az e-könyvtől, amelyből megtudhatod, hogyan keress pénzt online az affiliate marketing segítségével

További érdekes cikkek

Milyen hirdetők találhatók meg nálunk?